Tallåsvägen/Kärrhagsvägen
Tallåsvägen/Kärrhagsvägen då och nu

Husen byggdes i slutet av 1940-talet och bostäderna var i form av tre rum och kök. Det närmsta huset var utrustat med garage och vi kan även se i det äldre fotot (Fotograf: Rolf Hjalmarsson EM 2126)

ovan ett av ett tiotal garage i bildens vänstra nederkant.

Husen hade utsikt över tre fotbollsplaner. En av dem finns kvar även i dag i form av Fröslunda IP där det även var löparbanor och en paviljong med omklädningsrum med duschar, toalett, funktionärs- och vaktmästarrum samt förråd.

Fotbollsplanen fick internationella mått. Anläggandet av Fröslunda IP påbörjades 1958.

Det fanns även en bollplan för de yngsta vid Björkhultsvägen med skifferstybb.

Den allmänna fotbollsplanen med sand och högt staket  mot Tallåsvägen, var populär och användes för fotboll och på vintrarna för allehanda spontana idrottsutövningar på skridsko som ishockey, bandy och ta fatt.

Fotbollsplanerna med skifferstybb vid Björkhultsvägen och sand vid Tallåsvägen användes av IF Verdandis och FK Citys pojklagsverksamhet.

I IF Verdandi användes riktiga namn på fotbollslag medan pojklagen i FK City använde olika bilmärken som SAAB och Volvo.

Vid den omfattande reparationen och ombyggnaden av Fröslunda 1989-90 så gjordes vindsvåningar med ateljefönster. Då gjordes även gatans placering om. (källa: Lilla Fröslundaboken av Anna-Lisa Alm samt Göran Hammers barndomsminnen) (Fotograf: Anders Östberg FAiE 2014)


<föregående nästa>

   

Tallåsvägen/Kärrhagsvägen